בבקה קקאו נוסטלגית ונהדרת



תגידו לי, הקיים מצב יותר אולטימטיבי מלשתות כוס נס עם פרוסת שמרים קקאו שכזו? כי אני לא מכירה, עם יד על הלב.
מעבר לכך, אני חושבת שזו עוגת השמרים הטובה שעשיתי בחיי מבלי להצטנע, היא מפוצצת בממרח קקאו וגם בממרח שוקולד רגיל וכל פרוסה היא רטובה ועסיסית.
היא כל כך חגיגית שאיזה כייף להכין אותה ואף לאכול ממנה.
אני חייבת להיות כנה איתכם ולומר שעוד 10 דקות בתנור היו עושות לה רק טוב. לפי דעתי הוצאתי אותה מוקדם מדי אבל זה ממש גבולי. כשאתם אופים אותה בבקשה שימו לב שהשוליים ישחימו כמו שצריך ובנוסף הטבעת הפנימית של העוגה גם כן תשחים... מה שלא קרה לי :(
אבל לומדים לפעם הבאה וזה מה שיפה באפייה. כשיודעם את הבסיס אפשר לעוף איתו לכל מקום שרק נרצה.
כמובן שהשתמשתי בבצק שאותו אני לא מ חליפה בעד שום מתכון אחר.. בצק מנצח, תכינו ותגלו אותו ואת טעמו המיוחד.
חברים אל תשכחו להגיב למטה, לשתף אותי בשאלות.


יאללה.. מתחילים!

בבקה קקאו נהדרת ונוסטלגית (תבנית 24/26 ס"מ עם חור באמצע)

בצק שמרים:
500 גרם קמח מנופה
30 גרם שמרים טריים
1 כפית אבקת אפיה
100 גרם סוכר
1 ביצה
100 מ"ל מים
100 מ"ל שמנת חמוצה (חצי חבילה)
1 כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה רכה

מלית קקאו:
100 גרם חמאה
50 גרם קקאו
חצי כפית קינמון
150 גרם סוכר

2 כפות ממרח שוקולד שאוהבים כך אחת לכל מלבן.
   * ניתן לוותר 

אופן הכנה:

בצק שמרים: מניחים בקערת המיקסר עם וו מלוש את כל חומרי הבצק, מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית ומעבדים כ-10 דקות לקבלת בצק חלק ונעים וקפיצי למגע. מעבירים לקערה גדולה, מכסים בשקית/ מגבת ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי (בחורף יכול להגיע לשעתיים/ שעתיים וחצי) עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מלית קקאו: בזמן שהבצק תופח מכינים את מלית הקקאו.
בקערה גדולה ממיסים חמאה במיקרו. אליה נוסיף את שאר חומרי מלית הקקאו ונשאיר על השיש לצינון.

הרכבה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. כל חלק אנו נרדד למלבן רחב וצר בקוטר התבנית. כלומר נרדד אותו במידות של 24 ס"מ על 10 ס"מ. על שני המלבנים שרידדנו נמרח את מלית הקקאו (לא נורא אם זה לא מכסה את כל פני שטח המלבנים). מעל מלית הקקאו נמרח את ממרח השוקולד הקנוי.
נגלגל את המלבן מהחלק הרחב כך שיהיה לנו גליל ארוך ביותר.
נניח גליל אחד על השני ונפתל אותם בצורת בורג. נניח בתבנית משומנת עם נייר אפייה.
אופים 40 דקות לפחות! עד שפני העוגה משחימים.אם משיחימים יותר מידי ובמהירות ניתן לכסות בנייר כסף.
ניתן לזגג עם סירופ סוכר או עם דבש מחומם קלות.
הכי טעים כשהעוגה לא הספיקה להתקרר :)


תראו כמה היא עסיסית מבפנים.. יאמיי

חברים בבקשה תגיבו :) אני פה לכל שאלה 

5 תגובות:

  1. העוגה נראית מדהים מה אפשר במקום שמנת חמוצה שיהיה פרווה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי דבורה 😃
      את יכולה לוותר על השמנת החמוצה בכייף ולהוסיף עוד 100 מ"ל מים.
      בהצלחה

      מחק
  2. נראה פצצה!!
    לגבי השמרים- איך להמיר לשמרים יבשים?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה ליאת 😍
      את יכולה להשתמש בשקית אחת של שמרים יבשים- 11 גרם
      בהצלחה

      מחק
  3. זו העוגה שאכין בסוף שבוע הזה,בוודאות!
    נראה סוף הדרך💋

    השבמחק