שמרים שוקולד


האמת.. שרציתי להעלות מתכון אחר, עוגה אחרת, אחת ששוכבת לה במקפיא שלי ומחכה להזדמנות הנכונה לצאת החוצה.
אבל מה לעשות שכנראה היא עדיין לא רוצה לצאת וההזדמנות עדיין לא הגיעה.
במקומה תופסת את מקומה עוגת שמרים שוקולד שמנוגת לה כמעט ב-180 מעלות מבחינת הטעמים, הטקסטורות, הניחוחות, אופן ההכנה.
זו עוגה של בית נקודה! אחת שעושה טוב בלב. יש לי מבחן והעוגה הזו מרגיעה אותי. כל כך כייף שהיא יוצאת מהתנור שחומה גבוהה ויפה מבריקה ממריחה של ביצה, פשוטה פשוטה וטעימה.
הבצק הוא אותו הבצק שמלווה אותי בכל עוגת שמרים. הפעם המלית השתנתה למלית של שוקולד השחר.


עוגת שמרים שוקולד (2 תבניות אינגליש קייק)

בצק שמרים:
500 גרם קמח מנופה
30 גרם שמרים טריים
1 כפית אבקת אפיה
100 גרם סוכר
1 ביצה
120 מ"ל מים
100 מ"ל שמנת חמוצה (חצי חבילה)
1 כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה רכה

ממרח שוקולד שאוהבים - אני השתמשתי ב"השחר"


אופן הכנה:


בצק שמרים: מניחים בקערת המיקסר עם וו מלוש את כל חומרי הבצק, מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית ומעבדים כ-10 דקות לקבלת בצק חלק ונעים, טיפה דביק וקפיצי למגע. מעבירים לקערה גדולה, מכסים בשקית/ מגבת ומתפיחים כשעה וחצי (בחורף יכול להגיע לשעתיים/ שעתיים וחצי) עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. וכל חלק לשני חלקים שווים. כלומר, סך הכל 4 חלקים שווים (2 חלקים לכל עוגה). כל חלק מרדדים למלבן שאורכו כאורך התבנית. מורחים ממרח שוקולד על פני שטח הבצק ומגלגלים לרולדה.. כך עושים עם שאר חלקי הבצק. כורכים 2 רולדות בצורת בורג ומניחים בתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כחצי שעה עד שעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה עד שפני העוגה משחימים.
ניתן לזגג עם סירופ סוכר או עם דבש מחומם קלות.
הכי טעים כשהעוגה לא הספיקה להתקרר :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה