כבר אמרתי שאני מאוהבת בשמרים?. בכל צורה, גודל או מילוי. הפעם לא אכביר במילים ואשלח אתכם הישר אל המתכון.
סינרול קינמון (כ-16 סינרול)
בצק שמרים:
500 גרם קמח מנופה
30 גרם שמרים טריים
1 כפית אבקת אפיה
100 גרם סוכר
1 ביצה
150 מ"ל מים
200 גרם שמנת חמוצה (חבילה שלמה)
1 כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה רכה
100 גרם חמאה רכה
מלית קינמון:
200 גרם פירורי בצק פריך/ פירורי עוגה לבנים
120 גרם חמאה רכה
2 כפות קינמון
100 גרם סוכר
100 מ"ל חלב לדילול התערובת
225 גרם גבינת שמנת (חבילה אחת)
50 גרם אבקת סוכר
50 מ"ל חלב
0.5 כפית תמצית וניל
אופן הכנה:
בצק שמרים: מניחים בקערת המיקסר עם וו מלוש את כל חומרי הבצק, מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית ומעבדים כ-10 דקות לקבלת בצק חלק ונעים וקפיצי למגע. מעבירים לקערה גדולה, מכסים בשקית/ מגבת ומתפיחים כשעה וחצי (בחורף יכול להגיע לשעתיים/ שעתיים וחצי) עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מלית קינמון: בתוך קערת המיקסר עם וו גיטרה (וו k) מניחים את כל חומרי המלית מלבד החלב ומעבדים עד לקבלת עיסה הומוגנית. מוסיפים את החלב ומקבלים עיסה הנוחה למריחה על הבצק.
הרכבה: מרדדים את הבצק למלבן שגודלו 70X45 ס"מ.
מורחים באופן אחיד את מלית הקינמון על פני שטח הבצק ומגלגלים לרולדה מהחלק הרחב של הבצק כך שתתקבל רולדה דקה יותר וארוכה יותר. מחלקים את הרולדה ל- 16 חלקים שווים ומניחים בתבנית מרובעת/ מלבנית.
מורחים באופן אחיד את מלית הקינמון על פני שטח הבצק ומגלגלים לרולדה מהחלק הרחב של הבצק כך שתתקבל רולדה דקה יותר וארוכה יותר. מחלקים את הרולדה ל- 16 חלקים שווים ומניחים בתבנית מרובעת/ מלבנית.
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה עד שפני העוגה משחימים.
ניתן לזגג עם סירופ סוכר או עם דבש מחומם קלות.
קרם גבינה: מערבבים בקערה את כל חומרי קרם גבינה. לפני שמגישים/ אוכלים מחממים קלות במיקרו את הסינרול ומניחים תלולית גדושה של קרם גבינה.
אל תשכחו להגיב :).
קרם גבינה: מערבבים בקערה את כל חומרי קרם גבינה. לפני שמגישים/ אוכלים מחממים קלות במיקרו את הסינרול ומניחים תלולית גדושה של קרם גבינה.
אל תשכחו להגיב :).
היי,רציתי להבין מה זה פרורי עוגה לבנים/פרורי בצק פריך.... תודה :)
השבמחק